Wat leer je op een beginnerscursus Spaans?

Spaanse Kerstkaarten

Spaanse Kerstkaarten door cursisten van de A 1 groep van Mariana.

Het is een vraag die we vaak krijgen. Wat leer je na 10 lessen Spaans? Onze beginnerscursus Spaans bevat 10 lessen a 1,5 uur. We kunnen wel een idee geven, maar veel hangt ook af van de aanwezigheid en inzet van de cursist.

Ansichtkaart schrijven

Mariana (een van onze docenten in Utrecht) heeft een activiteit gedaan, waarin je goed ziet wat cursisten leren na 1 cursus Spaans. Ze moesten een ansichtkaart schrijven over een stad van voorkeur en een kerstkaart. Op deze manier oefenden ze alles wat ze in hun beginnerscursus hadden geleerd.

Verschil ‘ser’ en ‘estar’

Het verschil tussen ‘estar’ en ‘ser’ (2 verschillende werkwoorden voor ‘zijn’). Een lastig begrip voor voor Nederlanders. Ook het beschrijven van plekken, situaties en gevoelens kwam in deze praktijkopdracht aan bod, net zoals tal van werkwoorden.

Erg leuk om te doen

Natuurlijk was de activiteit nuttig en praktisch. Maar het was vooral erg leuk om te doen en het gaf een goed gevoel om het geleerde in de praktijk toe te passen. Originele lessen, die zinvol én leuk zijn, daar houden we van bij Spaanse Les in Utrecht!

Cursus Spaans Utrecht: januari 2016

cursus Spaans Utrecht

cursus Spaans Utrecht

In januari 2016 start er weer een nieuwe cursus Spaans. Om precies te zijn: in de week van maandag 11 januari. We hebben twee docenten die de lessen Spaans geven in Utrecht. Doordat we een nieuwe docent hebben, kunnen we meer Spaanse lessen geven dan dit jaar. Wil je meedoen? Kijk dan naar het actuele lesrooster: je ziet daar alle tijden voor de Spaanse lessen in 2016. Lees verder

Waarom parkeren Spanjaarden beter dan Nederlanders?

Parkeerproblemen

Spanjaarden parkeren beter dan Nederlanders. Daar is geen twijfel over mogelijk. Ik rijd al heel wat jaren in beide landen en ik heb al heel wat voorbeelden gezien. En dan heb ik het vooral over het achteruit inparkeren. Natuurlijk, er bestaan Nederlanders die goed parkeren en er zijn Spanjaarden die er een potje van maken. Maar in het algemeen geldt: Spanjaarden zijn er veel beter in.

De vraag is: hoe komt dit? Lees verder

Cursus Spaans Utrecht: September 2015!

cursus Spaans Utrecht

cursus Spaans Utrecht

Wil je Spaans leren? Bij een enthousiaste Spaanse docente? Geef je dan op voor de leukste Spaanse les van Utrecht. Dankzij innovatieve, activerende lessen, leer je razendsnel. We geven les op maandag en dinsdag en er zijn diverse niveaus.

Check hier ons lesrooster.

Hier lees je alles over de gebruikte boeken.

Docent: Ruth

Docent: Ruth

In 10 lessen a 1,5 uur werk je intensief aan het leren van de Spaanse taal. Een cursus Spaans kost bij ons 190 €. Gratis parkeren voor de deur, de leslocatie is uitstekend bereikbaar via fiets en OV.

Heb je nog vragen over de komende cursus Spaans? Lees de informatie op deze website of neem contact op. Via de contactpagina kun je vragen stellen of je opgeven. Wil je meedoen? Vergeet dan niet je naam, telefoonnummer en de gewenste groep door te geven.

Misschien tot gauw!

 

Cursus Spaans Utrecht: september 2015

cursus Spaans Utrecht

Het rooster voor de volgende cursus Spaans in Utrecht is bekend. Vanaf nu kunnen mensen zich opgeven. Hier de belangrijkste informatie van de volgende cursus Spaans op een rij.

10 lessen Spaans voor 190 euro

Voor 10 leuke lessen Spaans betaal je 190 euro. De groepjes zijn klein, je hebt met maximaal 9 anderen een cursus Spaans. Doordat de groepjes klein zijn  is er veel individuele aandacht en heb je veel spreektijd tijdens de lessen.

Cursus Spaans Utrecht

Vorstelijk Complex

Mooi leslokaal in Zuilen

De leslocatie is mooi en uitstekend bereikbaar. De lessen geven we in het Vorstelijk Complex. Dit fraaie schoolgebouw uit de jaren ’30 ligt in de Utrechtse wijk Zuilen. Adres: P. Beatrixlaan 2. Gratis parkeren, bushalte v oor de deur en op circa 15 fietsminuten vanaf Vredenburg.

Meer weten?

Spaanse les in Utrecht: voor de leukste Spaanse lessen van Utrecht. Wil je meedoen? Neem dan contact op en geef door:

1. Je naam. 2. Je telefoonnummer. 3. De dag dat je wilt meedoen.

Beginnerscursus Spaans Utrecht: dinsdag 18:45-20:15

cursus Spaans Utrecht

Wil je snel starten met een beginnerscursus Spaans? Dat kan. Op dinsdag 21 april start en een cursus Spaans voor beginners. Waar? In het Vorstelijk Complex te Utrecht. Een mooie leslocatie in Zuilen, gratis parkeren voor de deur. De groepjes zijn klein, er is dus veel individuele aandacht. Opgeven? Vul het contactformulier in op deze site of stuur een e-mail naar: spaanselesinutrecht@hotmail.com De kosten bedragen 19 euro per les, het gaat in totaal om 10 lessen a 1,5 les per keer. Lees verder

Beginnerscursus Spaans Utrecht: januari 2014

Ruth

Woensdag 14-1-2015 starten er lessen Spaans voor beginners. 10 lessen a 1,5 uur, van 20:00 tot 21:30. Maximaal 10 studenten per groep. Je leert dus snel Spaans. Docent is niet Sonia, ook niet Raúl, maar de Spaanse Ruth. Zij komt uit Spaans Baskenland, heeft daar ook gestudeerd, maar woont al heel wat jaren in Utrecht.

Goed Spaans leren spreken

Ruth haar lessen zijn heel plezierig voor iedereen die op een originele manier goed Spaans wil leren spreken. Wat we gaan doen? Natuurlijk volgen we de stof uit het boek Caminos, maar natuurlijk geeft zij haar eigen ‘twist’ aan de lessen.

Rollenspelen, filosofie, spelletjes

Kunst, filosofie, rollenspellen, spelletjes, alles wat de Spaanse lessen leuker en aantrekkelijker maakt zal aan bod komen.Wil je meer weten over Bilbao, de stad waar Ruth vandaan komt? Wil je gewoon goed en leuk Spaans leren?

Geef je dan op voor de beginnerscursus Spaans. We starten over een paar weken, dus geef je snel op!