Wat leer je op een beginnerscursus Spaans?

Spaanse Kerstkaarten

Spaanse Kerstkaarten door cursisten van de A 1 groep van Mariana.

Het is een vraag die we vaak krijgen. Wat leer je na 10 lessen Spaans? Onze beginnerscursus Spaans bevat 10 lessen a 1,5 uur. We kunnen wel een idee geven, maar veel hangt ook af van de aanwezigheid en inzet van de cursist.

Ansichtkaart schrijven

Mariana (een van onze docenten in Utrecht) heeft een activiteit gedaan, waarin je goed ziet wat cursisten leren na 1 cursus Spaans. Ze moesten een ansichtkaart schrijven over een stad van voorkeur en een kerstkaart. Op deze manier oefenden ze alles wat ze in hun beginnerscursus hadden geleerd.

Verschil ‘ser’ en ‘estar’

Het verschil tussen ‘estar’ en ‘ser’ (2 verschillende werkwoorden voor ‘zijn’). Een lastig begrip voor voor Nederlanders. Ook het beschrijven van plekken, situaties en gevoelens kwam in deze praktijkopdracht aan bod, net zoals tal van werkwoorden.

Erg leuk om te doen

Natuurlijk was de activiteit nuttig en praktisch. Maar het was vooral erg leuk om te doen en het gaf een goed gevoel om het geleerde in de praktijk toe te passen. Originele lessen, die zinvol én leuk zijn, daar houden we van bij Spaanse Les in Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.