Boeken en lesmethode

Caminos

Boeken voor A1 t/m A3 niveau

Caminos deel 1 tekstboek en het Caminos deel 1 werkboek gebruiken we de eerste 3 cursussen. Bestel de nieuwe delen, dus exact de boeken die je ziet door de linkjes te volgen. 

Daarna gebruiken we Caminos deel 2 Tekstboek en Caminos deel 2 Werkboek.

Let op: je hoeft de boeken niet via de bol.com-link te bestellen. Soms zijn de boeken elders goedkoper te krijgen. Ook 2de hands is geen probleem en volop voorradig!

De boeken zijn erg handig voor je ‘persoonlijke bibliotheek’.Caminos maakt gebruik van moderne leermethodes en de heldere grammatica-uitleg is in het Nederlands. Ieder hoofdstuk eindigt met de geleerde vocabulaire. Het helpt de student de Spaanse taal op een duidelijke en eenvoudige wijze onder de knie te krijgen. Het boekt heeft kleurige kaarten, leerzame spelletjes en interactieve oefeningen. En leer je ook iets van het land zelf? Gelukkig komt ook de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur in dit veelzijdige boek aan bod. Het werkboek bevat een handige CD met luisteroefeningen. Kortom: Caminos is een modern, duidelijk en afwisselend boek dat we de eerste 3 cursussen gebruiken.

Boeken vanaf niveau B
Vanaf B1 niveau maakt Sonia persoonlijk oefenmateriaal. Wat wil de student? Waar moeten we extra aan werken? Vanaf dit niveau kijkt Sonia naar de behoeftes die er leven bij de student. Als naslagwerk is het handig om de volgende 2 boeken in het bezit te hebben: Contexto en Grammatica in Gebruik Ook voor de gevorderden is er veel aandacht voor het verbeteren van de spreekvaardigheid, zonder de overige leervaardigheden te verwaarlozen.

Lesmethoden

Tijdens de les gebruiken we verschillende methodes en technieken om de studenten te motiveren. Het gaat niet alleen om het leren van de Spaanse taal. Integendeel: Spaans spreken is ook kwestie van durven en doen. Jezelf ontwikkelen en vertrouwen kweken in het spreken zijn belangrijke onderdelen van iedere les. Doel is om zonder docente en zonder woordenboek Spaans te spreken. Letten we dan alleen op de spreekvaardigheid? Dat niet, luisteren, schrijven en lezen komen ook aan bod. Sonia weet ieder onderdeel spannend en afwisselend te presenteren. Het resultaat? Je hebt iedere week 1,5 uur plezier en je leert ook nog eens razendsnel de mooie Spaanse taal!