Spaans leren door Spaanse muziek!

Spaans leren door muziek

Spaans leren door muziek

Bij Spaanse les in Utrecht gebruiken we voor ieder niveau muziek. Waarom? Heel simpel: als je met plezier de Spaanse taal leert, dan ben je gemotiveerder. En als je gemotiveerd bent, dan leer je moeiteloos een vreemde taal.

Iedere Spanjaard kent klassiekers als ´La Cucaracha´ of  ´Guantanamera´. Maar wat betekenen die woorden eigenlijk? Door bekende klassieke liedjes te vertalen, te zingen en in een context te plaatsen, worden de liedjes nog interessanter. Spaans leren is veel meer dan het domweg leren van de regeltjes. Je moet een taal ervaren, voelen en dus ook: zingen!

Muziek helpt om iets ´vreemds´ eigen te maken. Daarbij komt: iedereen van Mexico tot Peru en van Santander tot Malaga kent de Spaanse klassiekers. Tijdens feesten, en die heb je veel in de Spaanstalige wereld, zul je deze klassiekers ongetwijfeld horen. Als je dan actief mee kunt doen, heb je een nog leukere tijd!

Kortom: In het dagelijks leven heb je veel aan kennis van Spaanse muziek. Dat is de reden dat Spaanse les in Utrecht op ieder niveau aandacht besteedt aan Spaanse liedjes. Zowel de klassiekers als hits anno nu komen aan bod.

Vanaf nu zullen we iedere week een liedje op de site zetten die we ook in de les gebruiken. Hieronder de koningin van de salsa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.