Spaanse grammatica belangrijk?

spaanse grammatica

spaanse grammatica

Als je een taal leert, dan moet je de regels kennen. Helaas leggen veel mensen de nadruk op de regels, in plaats van dat ze grammatica als een hulpmiddel zien. Als je Spaans leert, dan is de Spaanse grammatica belangrijk. Als de focus enkel ligt op het onder de knie krijgen van de Spaanse grammatica, dan doe je iets fout. De grammatica dient ervoor om zaken te verhelderen. Als je vastloopt in je leerproces, dan kunnen de regels uitkomst brengen. Taalverwerving gaat met horten en stoten.

Spaanse grammatica bijzaak?

Het uiteindelijke doel is om gedachteloos te kunnen luisteren, spreken en voor sommigen zelfs schrijven. Wie een vreemde taal echt beheerst denkt niet eerst voordat hij spreekt. Een gevorderde spreker spreekt. Een beginner denkt. En denkt. En spreekt dan pas. Om de angst voor het spreken weg te nemen heb je niets aan de regels. Sterker nog: dan is de Spaanse grammatica bijzaak. Eerst moet de angst voor het doen worden weggenomen. Spelvormen, muziek en andere ontspannen oefeningen zorgen ervoor eventuele spreekangst weg te nemen. Bingo is een aardig spel om mee te starten. Al spelende leren de cursusten te tellen.

Actief bezig zijn met taal

Muziek is een andere manier om ontspannen een taal te leren. Bij Spaanse les in Utrecht ligt de focus op het actief bezig zijn met de Spaanse taal. Natuurlijk: een deel van de lestijd besteden we aan de Spaanse grammatica. Het kennen van de regels geeft grip en vertrouwen. Toch kunnen veel oefeningen net zo goed thuis worden gedaan.

Een taal leren is zoveel meer dan het leren van de regeltjes. Wie een vreemde taal goed spreekt, weet wat ik bedoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.