Spaans leren voor je emigratie!

Uitzicht appartement

Uitzicht appartement

Cursisten die bij mij Spaans leren hebben allemaal een ander doel. Sommige zien het als een uitdaging, anderen vinden het gezellig uitje en weer anderen hebben een specifiek doel. Ik heb in de loop der jaren veel studenten gehad die gaan emigreren. Cursisten die gaan emigreren naar een Spaanstalig land zijn doorgaans zeer gemotiveerd. Ze willen er alles aan doen om goed voorbereid te zijn in hun nieuwe land.

Wandelen en wijn drinken

Wandelen en wijn drinken

Als ik kijk naar programma’s als ‘Het roer om’, dan vind ik het onbegrijpelijk dat mensen gaan emigreren zonder dat zij de taal spreken. Zelf heb ik 10 jaar geleden ook direct Nederlands geleerd, je wilt toch kunnen communiceren met mensen uit je nieuwe omgeving? Nienke Sweers heeft bij mij een cursus Spaans gevolgd. Zij sprak al goed Spaans, maar wilde haar Spaans perfectioneren. Inmiddels werkt en woont ze in Spanje.

buitensport

buitensport

Normaal maak ik geen reclame op mijn blog, maar voor haar maak ik graag een uitzondering. In Nederland werkte ze in de verslavingszorg, maar nu maakt ze het gasten in de Spaans Pyreneeën naar de zin. Vooral de spannende buitenactiviteiten zien er geweldig uit op haar mooie site. De omgeving ziet er eveneens prachtig uit: bergen, meren en wijngaarden. Je kunt er, eventueel onder begeleiding, motorrijden, raften, mountainbiken en nog veel meer. Dus voor iedereen met vakantieplannen: bezoek haar site!

En voor iedereen die gaat emigreren naar een Spaanstalig land: leer Spaans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.