Alle dagen feest in Spanje

San Fermin

San Fermin

Dat het in Spanje altijd feest is, is een vooroordeel. Er wordt ook gewerkt. Maar in Spanje is er op ieder moment van het jaar wel ergens een feest. Dat komt door het katholicisme. Al zijn de mensen minder praktiserend dan vroeger, de religieuze feesten worden wel door iedereen met groot enthousiasme gevierd.

Daarnaast heb je ongelooflijk veel bestuurslagen, die allemaal hun eigen feest willen vieren. Misschien niet handig voor de economie, wel voor mensen die houden van een verzetje. Het dorp, de stad, de gemeente, de deelgemeente, allemaal hebben ze minimaal 1x per jaar wat te vieren. En wat voor feestdag is het vandaag? Vraag het de Spanjaard en niet zelden moet hij het antwoord schuldig blijven.

semana santa sevilla

semana santa sevilla

Wie naar Spanje gaat, zou ook eens een festival of feest kunnen bezoeken. Het stierenrennen in Pamplona kennen de meeste Nederlanders van naam wel, maar er zijn nog veel meer grote en minder grote feesten. De vaste ingrediënten zijn: lekker eten, drinken, dansen en verkleden. Als je van vuurwerk houdt, dan is ‘Las Fallas’ in Valencia een aanrader. Dagenlang vuurwerk, Oud en Nieuw valt er echt bij in het niet. Of wat te denken van Semana Santa in Andalusië? Een week lang processies, maar voor velen ook het begin van de lente en een tijd om te volop genieten.

Las Fallas 2012:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.