Snel Spaans leren

Snel Spaans leren

Snel Spaans leren

Snel Spaans leren? Soms is ´gewoon´ een vreemde taal leren niet genoeg. Wie bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika gaat emigreren, wil snel Spaans leren. Om dat te realiseren zijn een aantal factoren belangrijk. 1. Motivatie. 2. Tijd. 3. De juiste leermethode. Om te beginnen bij het begin: zonder gedrevenheid kom je er niet. Echt, dan gaat het niet.

Snel Spaans leren: het kan wel!

Zelf heb ik diverse mensen in heel korte tijd goed Spaans geleerd. Zo leerde ik missionarissen van de Protestantse Kerk binnen ´no-time´ Spaans. Deze vrouwen waren bereid om heel veel studie-uren te steken in het leren van een voor hun vreemde taal. Het resultaat? Binnen 6 maanden waren ze van beginner gepromoveerd tot gevorderde. Ze spraken perfect Spaans: een heel bijzondere prestatie!

Heb je wel genoeg tijd?

Daarnaast is de factor tijd van belang. Sommige cursisten willen wel graag snel Spaans leren, maar het ontbreekt hen simpelweg aan tijd. Kinderen, werk, partner, hobbies, er zijn veel dingen die tijd vragen. Als je het nu al heel druk hebt, zal het waarschijnlijk niet lukken om veel te studeren, zonder zaken op te offeren. Als je dat niet wilt of kunt, dan zal het niet zo snel gaan als je hoopt. Wees dus realistisch!

Studeer effectief.

Verder gaat het om de juiste studiemanier. Beschouw het snel Spaans leren als een hobby, dompel jezelf onder in de vreemde taal. Luister naar muziek, kijk films, zo leer bewust en onbewust sneller nieuwe klanken, woorden en grammatica.  Als je niet snel hoeft te leren, maak je dan ook niet druk. Het leren van een vreemde taal is een proces. Een proces dat niet is afgelopen als de cursus ten einde is. Pas als je blijft luisteren, spreken en denken in een andere taal blijf je goed geoefend.

Wat dat betreft kun je een leven lang blijven leren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.