Nino Bravo: een kus en een bloem!

Nino Bravo

Nino Bravo

Bij Spaanse les in Utrecht proberen we je niet alleen de regels van de taal bij te brengen. Wie Spaans leert, heeft waarschijnlijk ook interesse in de Spaanse cultuur, keuken, muziek en geschiedenis. Daarom gebruiken we niet alleen Spaanse muziek die men in Nederland kent, maar ook echte ´Spaanse´klassiekers. Net zoals iedereen in Nederland ´Kleine jongen´of ´de Vlieger´ van André Hazes kent, zo zijn er ook Spaanse klassiekers.

Klassiekers die werkelijk iedere Spanjaard kent en nog steeds veel te horen zijn. Het lied ´Un beso y una flor´ is zo´n nummer. Op het terras, als meezinger tijdens een feest, op televisie, als je langere tijd in Spanje bent zul je dit ongetwijfeld een keer horen. Wat is er dan leuker dan je Spaanse vrienden versteld doen staan en het lied uit volle borst mee te zingen? De tekst is nog niet zo makkelijk te vertalen, al is de titel natuurlijk een eitje.

Het leven van Nino Bravo eindigde dramatisch. Op slechts 29-jarige leeftijd overleed de Valenciaanse zanger. Hij stierf door een auto-ongeluk, het lijkt waarschijnlijk dat hij geen gordel droeg. Gelukkig hebben we zijn muziek nog.

Ik vind het nog steeds een mooi, melodramatisch lied!

2 gedachten over “Nino Bravo: een kus en een bloem!

 1. Hallo
  Ik ben een grote Fan van Nino Bravo
  Al zijn nummers zijn prachtig en zijn stem was geniaal.
  Helaas is deze man te vroeg overleden en is er weinig informatie in het Nederlands over hem. Ook op de radio is hij weinig te horen
  Heb hem zelf bij Tineke op radio 5 aangevraagd en is toen gedraaid
  Ik zou graag veel meer over de zanger weten

  Groeten van Petra

 2. Er is helaas grote onwetendheid in Nederland over de Spaanstalige muziek, canciones de los aňos 60, 70 y 80. Nino Bravo, José Luis Perales, Francisco, Rocio Durcal, Paloma San Basilio etc….. Ken ze allemaal. Heb meer dan twintig jaar in Spanje gewoond en ben vanaf de 70tiger jaren ermee opgegroeid. Ben bezig diverse covers te schrijven van al deze artiesten en hoop iemand te vinden die deze prachtige muziek binnenkort kan lanceren in dit land. Zal absoluut groot succes worden. Nino Bravo heeft in diverse bandjes gespeeld en in een juwelierszaak gewerkt. Langzaam carriere opgebouwd en door een autoongeluk om het leven gekomen op 28 jarige leeftijd. Luister eens naar Mi Gran Amor of Contigo Soy Feliz. Heb hier twee mooie “vertalingen” van gemaakt en hoop iemand te vinden die dit kan opnemen. Op deze manier is het voor het Nederlandse publiek verstaanbaar en worden deze mooie Spaanse songs nieuw leven in geblazen. We horen ze veel te weinig!!!! Ik ga proberen hier verandering in aan te brengen.
  España, estas en mi corazón para siempre.

  Georgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.