Moeiteloos Spaans leren

Moeiteloos Spaans leren spreken?

Moeiteloos Spaans leren spreken?

Ja dat wil iedereen wel, weinig moeite doen en toch een vreemde taal leren. Toch kan het. Sterker nog, toch moet het. In een vorig blog schreef ik dat het kan helpen om het leren van een vreemde taal niet te zien als last, maar als een leuke hobby. Daar ga ik deze keer wat dieper op in.

Hoe leer je nu moeiteloos Spaans? Eigenlijk is het heel simpel. Een taal leer je maar ten dele door het bestuderen van de regels. Het bewijs daarvoor vinden we in Spanje. In dit land leren de kinderen evenveel uren Engels als in Nederland. Toch spreken veel volwassen Spanjaarden niet of nauwelijks Engels. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat er inSpanje veel minder onbewust contact is met de Engelse taal.

Onderdompelen in de vreemde taal

Liedjes in de eigen taal zijn populairder, spreekvaardigheid wordt minder geoefend en films worden nagesynchroniseerd. Wie zich wil onderdompelen in een vreemde taal kan het beste emigreren. Als dat er nog niet inzet, dan is onderdompeling ook in eigen land een optie. Als beginner kun je bijvoorbeeld kijken naar het Spaanse nieuws. Iedere dag om 21:00 heeft TVE een nieuwsuitzending. Door de beelden begrijpen zelfs beginners waar het om gaat. Zo pik je onbewust veel op, je hersenen raken vetrouwd met voorheen vreemde klanken.

Doe alsof je geëmigreerd bent

Spaanse muziek is voor ieder niveau geschikt. Kies muziek die je aangenaam vindt, zo leer je met plezier wennen aan de nieuwe woorden. Ook het zien van een film kan een ontspannen manier zijn om je woordenschat te vergroten en je luistervaardigheid te verbeteren. Samenvattend: dompel jezelf onder alsof je geëmigreerd bent en je leer nog sneller Spaans. Een aantal voorbeelden van Spaanse muziek vind je op dit blog, Spaanse films vind je hier.

Studeer ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.