Meer dan massatoerisme in Gran Canaria!

Playa del cabron

Playa del cabron

Mijn eiland staat bekend om de miljoenen toeristen die het jaarlijks bezoeken. Playa del Ingles (Engels strand) en Maspalomas (meer palmen) zijn de bekendste plekken. De eerste is vooral voor jongeren die een goedkope zon- en zuipvakantie willen. Maspalomas staat vol 5-sterrenhotels waar mensen zich vaak ´all-inclusive´ laten verwennen.

Daar is niets mis mee, maar ik ben blij dat er ook nog een andere kant bestaat. Wie een auto huurt is na 20 minuten in Arinaga. Op het ´playa el cabron´ (strand van de klootzak) ben je vaak met maar een paar anderen. Een enkele keer een toerist (het strand staat in de Lonely Planet), maar meestal mensen uit Gran Canaria.

Toch zijn er nog ongereptere stranden. Het strand uit onderstaand filmpje is per boot vanuit Mogan bereikbaar of na een wandeltocht na 3 uur. En dan? Dan is het genieten van dit prachtige strand. Geen eettentjes, geen cafés, maar wel een prachtig uitzicht op bergen en zee. En wie een koelbox meenemeent kan toch nog genieten van tapa´s en cerveza.

Kortom, Gran Canaria staat bekend om het massatoerisme, maar dat is maar één kant van wat mijn eiland te bieden heeft!

Eén gedachte over “Meer dan massatoerisme in Gran Canaria!

  1. Ik krijg door het filmpje direct zin om naar Cran Canarias te gaan. De mensen van Cran Canarias spreken een vorm van Spaans dat voor ons Nederlanders makkelijk te verstaan is. Met het Spaans van het vaste Spaanse vasteland heb ik meer moeite.
    Een aantal jaren geleden heb ik spaanse les bij Sonia gevolgd en ik werd er helemaal vrolijk van. Zij heeft een speelse en stimulerende aanpak waardoor ik niet het gevoel had dat ik zat te blokken. Sonia bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.