Een vreemde taal leren? 3 supertips!

Spaans leren

Spaans leren

Veel mensen verliezen na verloop van tijd de motivatie bij het leren van een vreemde taal. Woordjes leren is saai, grammatica leren nog vervelender en vaak gaan er dagen voorbij zonder dat de studieboeken zijn aangeraakt. Regelmaat, korte studietijd en aangename oefenstof maakt het leerproces veel effectiever!

1. Leer een vast aantal dagen per week (bijvoorbeeld iedere werkdag) 20 minuten. Niet langer! Onderzoek wijst uit dat je maar 20 minuten scherp blijft. Een taal leren kost veel mentale energie, ga daar zuinig mee om. Daarbij komt: door slechts kort te leren blijf je gemotiveerd! Kortom: vaak studeren is beter dan lang leren!

2. Studeer op een vast moment van de dag. Bijvoorbeeld in de trein, voordat je naar je werk gaat of op een ander vast moment. De regelmaat zorgt ervoor dat het leren een gewoonte wordt.

3. Maak van je studie je hobby. Heb je geen zin om woordjes te leren? Kan gebeuren. Ga dan niet niets doen, maar kijk een film of luister naar je favoriete muziek. Natuurlijk wel in de vreemde taal die je leert. Je leert sneller, als je met plezier leert. Ook als je onbewust bezig bent, blijven je hersenen bezig met het leren van de vreemde taal.

Direct aan de slag? Luister maar:

Eén gedachte over “Een vreemde taal leren? 3 supertips!

  1. Interessant en informatief blog, hele handige tips! Zelf heb ik ook meerdere taalcursussen gevolgd en het is inderdaad niet altijd even makkelijk om je aandacht erbij te houden. Wel vind ik het heel veel uitmaken wat het doel is van het leren van de taal! Daarnaast is de begeleiding natuurlijk ook erg van belang. Bij mijn cursussen (gevolgd bij ECB) kreeg je veel persoonlijke aandacht waardoor je gemotiveerder wordt en sneller leert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.